Tavaszi Anime szezon 2/3-adnál

10672

Tessék, a szar politikai poénok nem csak Member privilégiuma. Bár stílusosabb lett volna a szezon elején átesni a tűzkeresztségen, a régi motorosok már megszokhatták, hogy prioritásaim szanaszét szálnak a szélben, és kiismerhetetlen, Kleió mikor rúgja rám az ajtót. Jöjjön tehát a 2014-es tavaszi animék listája, melyeket most nem minden esetben első benyomás, hanem némi tapasztalattal a tarsolyomban vizsgálok.

Akuma no Riddle

Egy leszbikus felhangoktól sem mentes visual novel adaptációja, melyben bő egy tucat tini bérgyilkos lány 10 kicsi indián módjára hullik el egyesével. A történet szerint ezeket a születésüktől kezdve gyilkosnak képzett lányokat összezárják egy roppant befolyásos, és politikusokhoz és pénzemberekhez is köthető magániskola titkos osztályába (jaj Japán, te és a kliséid). Feladatuk libasorban megpróbálva kinyírni az osztály egyetlen „civil” tagját, a lemerült tartóselem szellemi kapacitásával rendelkező, életvidám Harut. Mivel így az első becsengetésig se jutnának vérfürdő nélkül, a legendás ninjaklán leszármazottja (jaj Japán, te és a kliséid), a jó előre győztesnek elkönyvelt Azuma Tokaku rájön, hogy semmi kedve megölni Harut. Ezért inkább az öribarija lesz és megvédi a többi gyilkos némbertől. Hát igen, Azuma se okosabb, mint az említett tartóselem.

A sorozat ott indul lejtőnek, hogy hamar kiderül, az összes szereplő legalább ugyanennyire buta, sőt. A született gyilkosoknak kikiáltott lányok többsége a saját cipőfűzőjét nem tudja megkötni, nem hogy rendesen elrejtsen egy gyújtóbombát. És a múltjaik? Megakarja menteni az árvaházat, megakarja bosszulni egy vadidegen halálát, aki egyszer mellette ült a megállóban. Az egész osztály fel lett ültetve a tragikus sors buszra, és kiosztották nekik a dráma konzervet. Akarom mondani a konzerv drámát.

Laikus otaku azt gondolhatná, hogy nehezebb elrontani egy lányok puskával/késsel/bombával sorozatot, mint jól megcsinálni. Ám vén rókaként jól tudom már, hogy a valóság épp ennek ellenkezője. Az Akuma no Riddle sablon történet (fejben) üres karakterekkel, sótlan akcióval és mikrózott műdrámával. 4/10 – Gyenge.

Black Bullet

A következő szekciót nincs kedvem csupa nagybetűvel írni, úgyhogy inkább olvassátok fel magatoknak fejhangon hadarva: Poszt-apokaliptikus jövő. Óriásbogarak megfertőzik az embereket, akik szintén óriásbogárrá válnak. Az emberek falakat húznak a poszt-apokaliptikus városaik köré, hogy távol tartsák a bogarakat. A falak leomlanak. A falakon belül csak a fertőzött, de át nem változott, ellenben szupererővel rendelkező cuki kislányok harcolnak a bogarak ellen. A cuki kislányok mellé besorolnak egy-egy nyomozót, akinek az a dolga, hogy kordában tartsa őket. A cuki kislányokat a társadalom megbélyegzi és kiközösíti. Dráma. Amúgy minden szereplő iskolába jár.

Az egy külön lista lenne, hogy a Black Bullet hány helyről lopja meríti az ihletet, de azt könnyű belátni, hogy egy igazi olvasztótégely. Ha leküzdjük azt az érzésünket, hogy egy feltűnési viszketegségben szenvedő 13 éves írja a történetet, aki végső soron még csak nem is tud vele mit kezdeni, akkor az akció kellemesen elszórakoztat. Vicces ugyanakkor, hogy annyira gyengén van összerakva az egész, karakterestül mindenestül, hogy a főszereplő ágyútöltelék pl. retorzió nélkül kioszthatja a legnagyobb hatalmú katonai vezetőt. Ahelyett hogy ott helyben fejbe lőnék, az azt találja mondani, hogy „Fú, igazad van, egy nyámnyila buta rinyapina vagyok. Mostantól megfogadom az életvezetési tanácsaid”. Aztán fan service.

A Black Bullet egy közepes akcióval tűzdelt tucat-sorozat, mely ha épp nem a rajongókat igyekszik lekenyerezni, akkor fél méter mélyen fenn van a saját seggében. 4/10.

Blade & Soul

A Blade & Soul egy kínai kultúrára és mondavilágra építő koreai MMO, mely nyugati megjelenéséről másfél éve elhallgattak a hírek. Ahelyett hogy ezt a pénznyelő anime adaptációt erőltetik, inkább arra koncentrálhatnának.

Bocsánat, előreszaladtam. Az adaptációt a hamvaiból feltámadt Gonzo stúdió készíti, így ahogy a békeidőkben megszokhattuk, a CGI csapnivaló, a rajzolás csúnya és elnagyolt, a harcjelenetek pedig nincsenek rendesen animálva. Ráadásként még a lipsync is pontatlan, és a szinkronszínészek (különösen a főszereplő) olyan lelkesedéssel adnak elő, mintha egy tengeri moszattal kéne nemi életet élniük.

Mindezt mégis megbocsájtanám, ha látnánk valamit az MMO-ságból. A számtalan változatos helyszínből, a tágas terekből, a Wuxia filmeket idéző mozgásrendszerből, a kasztokból, a harcrendszerből. Ehelyett az anime egy tipikus kardozós fantasy, mely kb. két helyszínen játszódik. (Az egyik egy fogadó, a másik egy kősivatag.) Az erősségekkel ellentétben nem hagyták el viszont a játékok gyengeségeit: a sorozat fele érdektelen NPC-k sidequestjei (anime terminológiában filler), illetve látványosan nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy a főszereplőnek (tehát a játékosnak) nincs személyisége. Mondja is rá a sok NPC, hogy halott nekije a lelke. Épp úgy, mint egy zellernek vagy egy lámpaburának.

Mindezt összevetve a sorozat még elevickélt volna a béka segge felett, de a 7. rész technikai malőrjei és 8-9. rész „drámai fordulata” után egészen a padlóig zuhant az értékelésem. 1/10.

Gokukoku no Brynhildr

A híres/hírhedt Elfen Lied alkotójának újabb adoptált műve, tele forradalmi újításokkal. Ezúttal a történet egy fiatal srácról és szuperképességekkel rendelkező gyerekkori barátnőjéről szól. Anno egy tragédia szétválasztotta őket, de most a lány elszökött az őt kiképző és fogva tartó titkos kutatólaborból, és hasonszőrű szuperlányok sorát küldik a nyomába. Fele meghal, a többi csatlakozik a háremhez. Mondom, ez egy teljesen új story, semmi hasonlóság nincs az Elfen Lieddel. Tényleg, semmi. /sarcasm off

Annyi különbség valóban van, hogy a történet még banálisabb, de jóval több a humor is. A Brynhildr végre nem veszi véresen komolyan magát, és nem próbál mindent öncélú erőszakba vagy sorstragédiába fojtani. Az erőszak-pina-vér hármas itt is jelen van, de az egy-egy „szexeljünk mert bizonytalan vagyok önmagamban” jelenetet leszámítva minden elem halványabb. Kellemes csalódásnak is mondhatnám a Brünhildát, bár az anime legélvezetesebb pontja így is a dubstep Opening.

Összességében ez egy kevésbé átgondolt, de szellemi egyszerűségében mégis élvezetesebb (ha nem is különleges) sorozat. 5/10, közepes.

Haikyuu!!

Alapjáraton messziről kerülni szoktam a sport animéket, ráadásul úgy általában a sportok között is a negatív toplistám előkelő helyén szerepel a röplabda. Valahol a kézilabda és a rúdugrás között.

Nem terveztem tehát túl sok esélyt adni a Haikyuu-nak sem, de az első részek után annyian dicsérték, hogy nem hagyhattam figyelmen kívül. Végül annyira beszippantott, hogy a sorozat mellett a manga eddigi 108 fejezetét is kiolvastam pár nap leforgása alatt.

Adott a lelkes amatőr, a 160cm-es Hinata, aki tehetség híján jó fizikai adottságaival és tömény elszántsággal küzdi fel magát, mígnem méltó ellenfelévé válik a 180-190cm-es nagyágyúknak. Az ő ellenpontja az őrülten tehetséges, de kiállhatatlan Kageyama, akinek meg kell tanulnia, hogy ez egy csapatjáték és egyedül nem nyerhet.

Tipikus shounen, de remekül adagolja az izgalmat, a fejlődést, a humort. További pozitívum, hogy nincsenek üresjáratok mellékszereplők térdkalácsának háttérstoryjáról, és a mérkőzések ritkán érnek véget papírforma szerint.

Saját lelkesedésemet látva kénytelen vagyok beismerni, hogy 26 éves fejjel is van még bennem shounen soul, és bátran ajánlom a sorozatot bárkinek, aki hasonlóképp érez. 8/10. Amúgy azzal szoktam bizonyítani, hogy felnőtt vagyok, hogy sörözés előtt veszek magamnak egy fagyit. Mert megtehetem.

Hitsugi no Chaika

Kell egy lány. Legyen hercegnő. Egy cuki, moe hercegnő. De lolita szerelése legyen! Kell neki valami egyedi, ami alapján beazonosítható. Egy ping pong ütő? Nem, ez hülyeség. Egy Trabant! Szeretem a Trabantokat, de nem hiszem, hogy illene. Egy puska? Az lejárt. Egy lapát. Péklapát? Lapát. Ásó. Sírásó. Koporsó! Egy koporsós hercegnő. A koporsó hercegnő! És úgy fogják hívni Csak a Trabant! Csaka. Chaka Trabant.

A Hitsugi no Chaika egy sablon fantasy sorozat sablon szereplőkkel. Chaika Trabant az agyilag zokni hercegnő, aki a háború után a legyőzött uralkodó, az apja maradványait keresi. Mellé szegődik és egyengeti útját Tooru és Akari, az ex-zsoldos testvérpár, akik a háború végével munka nélkül maradtak. Így járnak vidékről vidékre, városról városra, és az őszre bejelentett második évadra talán történik is velük valami.

A történetben lenne is potenciál, de mind a világuk, mind a szereplők annyira fantáziátlanok, hogy minden rész gyakorlatilag érdemtelenül múlik el. Ezerszer látott karaktertípusok, akik ezerszer látott poénokat lőnek el egymáson. Egyedül az évad felénél volt egy ügyes csavar, ami kicsit felrázhatta volna a sorozatot, de végül az is feledésbe merült, anélkül hogy bármit kezdtek volna vele – valszeg a szezon végére tartogatják.

Hogy én azt megvárom-e, kétséges, a fantasy-kaland sorozatok kedvelői esetleg próbálkozhatnak. Részemről erősebb 4/10.

JoJo’s Bizarre Adventure: Stardust Crusaders

2012 őszén a legendás shounen manga, a JoJo’s Bizarre Adventure végre megkapta a neki kijáró TV sorozatot, mely a generációkon átívelő történet első két állomását dolgozta fel. Ahogy anno beszámoltam róla, az anime adaptáció remekül sikerült: tökös volt és epikus. Az „első évad” sikere után egyből jött is a folytatás, a harmadik történetszál, a Stardust Crusaders adaptációja. A manga rajongói talán ezt várták a legjobban; mindenhol csak az áradozást hallottam, hogy ez a legjobban kidolgozott, legnépszerűbb fejezet, és a harmadik generációs főhős, Kuujou Joutaro mindenki kedvence.

Úgy indultam tehát neki ennek az évadnak, hogy tovább emelik a tétet, és ha létezik ilyen, még epikusabb történetet kapok. Hamar jött azonban a hidegzuhany, nagyon sok minden változott a korábbi fejezetekhez képest: a főhős bár tökös, teljesen sótlan és hiányzik belőle az első JoJo becsülete, de a második ravaszsága is. Sőt, a második JoJo öreg korára lesüllyedt buta comic relief karakternek, és a kevés, de karakteres társ és ellenfél helyett mellékszereplők hosszú sorát vágják hozzánk. A partnerek között ezúttal hiányzik a borderline gay bajtársiság, az ágyútöltelék ellenfelek pedig hétről hétre jönnek, de egyik érdektelenebb, mint a másik. Talán arra jók, hogy mindről készüljön egy könnyen pénzzé tehető action figure. (Bár megérdemled, ha sír a gyerek, mert a szülinapjára Star Platinumot kért, de te Magician Redet vettél neki.)

A forgatókönyv tehát minden héten ismétlődik, a történet lassan vonaglik előre. Az első évadban 10 rész alatt már kétszer megmentették volna a világot. Még csak a harcok se működnek olyan jól! A Stand rendszer egy SZTK-ba vitt befőttesüveg a Ripple technikákhoz képest.

Egy szó mint száz, a Stardust Crusaders számomra minden téren csalódás az elődökhöz képest. Főleg a hype fényében. Várhatóan az évad végére magára talál, de ember legyen a talpán, aki addig ébren marad. 5/10.

Mahouka Koukou no Rettousei

A Madhouse stúdió új shounen sorozata, melyben technológia és varázslat keveredik. Igen, pont mint a téli szezon Mahou Sensou című animéje. Ami hat év leforgása alatt a hatodik 1/10-es sorozatom lett. Ennek fényében feketelyukba öntött szuroknál sötétebb gondolatok közepette adtam egy halovány esélyt a Mahoukának, és rettentő pozitívan csalódtam.

A történet, ha kerülőutakon is, de halad valahová. A varázslat-rendszer, ha sok techno-blablával körített is, de egy effektív rendszer, nem csak valakinek a végbeléből ad-hoc előrángatott lufizsiráf. A szereplőktől és párbeszédeiktől nem vágok ordítva, egy rozsdás sajtreszelővel eret. Még akkor se ha a főhős annyira overpowered, hogy eddig senki nem tudott egy unott sóhajnál többet kiszuszakolni belőle. És a grafika, ha nem is makulátlan, de szép, részletesen animált. Ha megfordítom a képletet, nem erre szokták azt mondani, hogy jó?

A Mahouka ugyanis jó. Messze nem hibátlan, de jó, élvezetes, jobb pillanataiban izgalmas, szórakoztató. Bátran ajánlom a varázs-scifi iskolai akció-shounen műfaj kedvelőinek, mind a háromnak, és ha valami méltó, karakteres ellenfelet is a sorozatba tudnak préselni, akkor talán még a szélesebb nézőközönségnek is. Gyenge 8/10.

Mekakucity Actors

A 2000-es évek közepe óta a méltán nagyra tartott Shaft stúdió szezonról szezonra felváltva készít hol anime-történelmi műremeket, hol értelmezhetetlen maszturbációs végterméket önmaga szórakoztatására. A Kagerou Project egy fiatal feltörekvő zenész munkásságából született válogatás hasonló témára. Ezeket a japán youtube felkapta, a számokhoz Vocaloid-szerű karakter illusztrációkat készítettek, majd a karakterekhez háttértörténeteket, és ezek összefonásából született egy light novel és manga.

Nem lehetetlenség kitalálni a fenti életút alapján, hogy ha mindezt a Shaft meganimálja, akkor abból csak koszos papír zsebkendők születhetnek. Mármint szigorúan a stúdió falain belül.

A Mekakucity Actors egy sok szálon, sok idősíkban, sok szereplővel futó történet egy csapat fiatalról, akiket különleges képességeik és látszólag a sors összeköt. Ugyanakkor nem hiszem, hogy szentségtörést követünk el, ha kijelentjük: nem szól igazán semmiről, és legfőképp, nem történik benne semmi. Persze biztosan akad, aki befizet a peepshowra, és örömmel nézi, ahogy a Shaft nagy lelkesen önmagát szórakoztatja, de nem gondolom, hogy a többség így érez. 5/10.

No Game No life

Gondolom többen találkoztatok már olyan élhetetlen kockával, aki multiplayerekben éli az életét, bármelyiknek koronázatlan királya, előbb tudja a keyboard shortcutokat végigsorolni, mint az ABC-t, és az esélyei, hogy átörökítse a génállományát zéró pont zéró. Esetleg magatokra ismertek.

Történetünk hősei egy ilyen testvérpár, Sora és Shiro, akik szimultán győzik le Garry Kasparovot és Deep Bluet, napokig tartó MMO hadjárataik városi legendává váltak, ugyanakkor napfényt egyikük se látott öt éve, max. képről. Boldogan élik hát kocka életüket a monitorok erdejében, míg nem meghívást kapnak egy párhuzamos világ istenétől, hogy hagyják hátra a földi mocskot.

Új világukban nincs erőszak, lopás, gyilkosság – minden konfliktust játékokkal döntenek el, egyszerű pénzszerzéstől a nemzetek geopolitikájáig. Sora és Shiro páratlan képességeiket kihasználva hamar az élre törnek, és mikor már birodalmak hódolnak be előttük, talán magát Istent is legyőzik.

A No Game No Life szintén a Madhouse kezei alatt készül, grafikája azonban a megszokottól túlmenően szivárványos. Szép, de egyszer biztosan átment egy csillámpóni emésztőrendszerén.

Az anime fő erősségei, hogy szűkszámú stábja többnyire túlmutat a megszokott sablonokon, fő és mellékszereplői egyaránt szerethetőek, illetve bár tudhatjuk előre a „csaták” kimenetelét, ahelyett hogy hőseink fél kézzel tarolnának, gyakran rezeg a léc. Ahogy pedig végül eljutnak a győzelemig az minden esetben jól átgondolt, következetes és ötletes. Magyarul a zombi üzemmód helyett hagyják a nézőt is gondolkodni.

Épp tavaly akadt egy hasonló sorozat, a Mondaiji-tachi stb. stb., de kellemes csalódás volt látni, hogy míg az kb. azonnal belefulladt a saját koncepciójába, a No Game No Life nagyon is tudatosan építkezik. Nem hinném, hogy egyedüliként adom át neki a Szezon animéje címet, és mellé a jól megérdemelt 9/10-et. Várom a további évadait.

Ping Pong The Animation

A Ping Pong egy klasszikus seinen manga két ellentétes fiú barátságáról és a versenyszellemről, melyet a „látnoki” rendező, a Tatami Galaxy-t is készítő Yuasa Masaaki karolt fel. Nem meglepő tehát, hogy a grafika minden, csak nem megszokott: egyszerű, minimalista, sketch csupán. Ki melyik csúnya szót választja.

A főszereplők a látszólag érzelemmentes és ezért robotnak csúfolt Smile, illetve a harsány szájhős Peco. Kicsi koruk óta pingpongoznak együtt, de Smile túlságosan ügyelt Peco lelki világára, és akarva-akaratlanul mindig veszített. A tanáruk azonban felfigyel Smile tehetségére, és egy legyőzhetetlen gépezetet farag belőle, míg egy letaglózó vereség után, Peconak az alapoktól újra kell tanulnia mindent. Számos szereplő pályáját követhetjük végig, ki miért játszik, illetve a karrierjük végén, ki hogyan próbálja megtalálni önmagát.

A hangzatos ömlengés után azonban azt kell mondanom, hogy a Ping Pong megközelítésében és stílusában egyedi és egyben szórakoztató is. Mégis ennek, és minden művészi értékének ellenére, közel sem olyan nagy durranás, mint az ember várná. Különleges, elgondolkodtató, de számomra felejthető. Alapjáraton csak annak ajánlanám, aki szereti az elvontabb művészkedést, de ők se biztos, hogy maradéktalanul elégedettek lesznek. 6/10.

Ryuugajou Nanana no Maizoukin

Hősünk, Yama Juugo beköltözik egy tipikus lepukkant japán albérletbe, de agglegény életét hamarosan paranormális aktivitás zavarja meg. A szobájában ragadt egy fiatal lány szelleme, akit 10 éve ott öltek meg. Még élete során Nanana legendás kincsvadász volt, és Juugo magára vállalja a feladatot, hogy összegyűjti Nanana misztikus, elrejtett kincseit és megtalálja a lány gyilkosát. Hol segítségére, hol ellene lesz egy önjelölt Sherlock Holmes, egy profi műkincs-tolvaj banda, és az iskolai kincskereső klub.

Gyakran szentségelek a faék egyszerűségű történetek miatt, de nem szabad elfelejteni, hogy egyesek szeretnek átesni a póniló túlsó oldalára. Főleg a light novel írók.

Jó light novel adaptáció révén, a Ryuugajou Nanana no Maizoukin az első perctől két tucat szereplővel és legalább ennyi történetszállal dolgozik. Minden párbeszédben felemlegetnek valakit, akiről – legyünk magunkkal őszinték – soha az életben nem hallottunk, így nem egyszer felzeng egy „Az meg ki a retkes úristen?”. A sorozat in medias res indul, káoszban kavarog és nem halad sehova. Legalább is nem 11 rész alatt. Valamiért a Trónok Harca könyveit se egy csonka évadban adaptálták, de Japánban az ilyesmibe beleszarnak.

Azon túl, hogy sztori szempontjából úgy néz ki, mint Monty Python fekete lovagja, az anime szórakoztató, akadnak jó karakterek és a grafika – ha nem is csillog, de – gyönyörű. Akinek ennyi elég és tudja, mire vállalkozik, azok számára azért nem temetném. 6/10.

Sidonia no Kishi

Elöljáróban csupa jót hallottam a Sidonia lovagjairól. A szerzőnek kiterjedt rajongói tábora van, és dicsérték komor, drámai műveit. Úgy látszik, sokan szeretjük, mikor az alkotó konokul mészárolja kedvenc szereplőinket. Lelkesedésem azonban nem hogy a tető fokán nem hágott, ki se kelt délig az ágyból, mert a Sidonia no Kishit is hamar utolérte a CGI rémálom a Polygon Pictures stúdió gondozásában. Már a nevében is benne van! Poligonok! Fúj.

Ahogy történt az Aoki Hagane no Arpeggio esetében is, semmit se bíztak a rajzra, mindent – így a karaktereket is – számítógépes animációval oldották meg. Hiába sikongatott korunk technikája: mada kokoro no junbi! (Szabadfordításban „fosok, hogy én erre még nem állok készen”).

Békésen szundikáló lelkesedésem fejére undorom szorította a párnát, és két vagy három rész után dobtam is az animét. Pusztán tévedésből töltöttem le a következő részt. Aztán kicsit magabiztosabban a következőt. Végül újra felkerült a listámra.

Ugyanis mindenek ellenére, a történet tényleg jó. Egy nyomokban steampunkos űrodüsszeia és disztópia, melyhez azért stílusban láttunk már hasonlót – elég csak a Shingeki no Kyojinig elmenni. Szóval, ha forradalminak nem is nevezném, van annyira jó, hogy pusztán a külcsín alapján igazságtalanság lenne temetni. Kemény küzdelem árán, de nálam kiharcolt egy 7/10-et.

23 hozzászólás ehhez: “Tavaszi Anime szezon 2/3-adnál

 1. Member

  Okamoto Lynn ezek szerint rájött, hogy a Nonononono-féle sportanime talán nem hozott annyi pénzt, amennyit egy vérszex sorozat tud.

  Válasz
 2. Rex

  Isshuukan Friends?

  KVakond pont a legjobbat hagyod ki? X’D

  Amúgy No Game-el illetve a Sidonia-val szemeztem. De egyenlöre csak gyűjtögetem..

  Válasz
  1. Kvakond Szerző

   Én is csak ember vagyok, azt pont nem nézem.

   De nem írtam a Bokura wa Minna Kawaisou-ról, a Captain Earth-ről, az M3-ról, a Seikoku no Dragonar-ról vagy a Selector Infected WIXOSS-ról sem.

   Válasz
 3. viktor900

  Member nézd meg a Kuroko no Basuke-t is, az lehet ennél a röplabdásnál is jobb lesz.

  Manapság a legmenőb a No Game No life meg a Black Bullet, ezekbe biztos belenézek egyszer 😀
  de a többi amire 7-8at adtál abba is látok potenciált.

  nem szeretek am új sorozatba kezdeni, inkább olyat akarok látni amit már lezártak, és nem kell várni újabb évet mi lesz a vége vagy lesz-e egyáltalán animébe is 😀 (pl Kodomo no Jikan) 🙁

  Válasz
 4. Okumrin

  No Game No Life számomra is a szezon legjobbja. A Hitsugi no Chaika nem rossz (legalább a főhős nem nyavalyog), persze kell egy moe, beszéd hibás csaj, de nekem a harci jelenetek (még ha kevés is volt) tetszettek, bár most már történhetne valami.

  Válasz
 5. xx18Rolandxx

  A Blade and Soul-t szerintem már a megjelenése előtt temetni lehetett hiszen még japán RPG-ből is aligha lehet jó animeadaptációt készíteni egy koreaiból meg aztán eleve halott ügy az egész. Mondjuk a Soul Calibur-ból megnéznék egy sorozatot 🙂

  Válasz
  1. Kvakond Szerző

   Azt lefelejtettem, hogy a koreai karakter design valóban jó, kellemes újítás. De minden más szempontból vállalhatatlan.

   Válasz
  2. Ricz

   A GONZO stúdió csinálja. Őszintén, ennyi információ sem elég annak aki még azt se tudja, hogy MMORPG-adaptáció? 😀

   Válasz
  3. Retrotom

   Ahogy előttem is megmondták: A Blade&Soul anime csak egy újabb Queen’s Blade lesz új fényezéssel.
   És mi mind tudjuk, hogy a Queen’s Blade is csak egy új fényezés hiányzik…

   Válasz
 6. Ricz

  A Nananát személy szerint imádom a mostani szezonból, bár azért nem igaz, hogy sose hallunk róla. Kapunk képi utalásokat is, többek közt mikor Juugo az elején a lakótársa után kutat. Ott megtalálja a Hetek névsorát. Azt mutatják is konkrétan egy pár másodpercre. A csonka évad kérdése, hát igaz, elnéznék egy 26 részes darabot, ellenben azért azt se hagyjuk ki, hogy még futó anyagról van szó. A Trónok harcát meg szerintem pont, hogy csonka évadban hozták ki. 10 rész évadonként és a 3. kötetet nagyon durván megvágták, például. Meg az ember ránéz a kötetekre és már látja, hogy ez 10 részben necces rendesen feldolgozni. (Szemben a Walking Deaddel, ahol az első évad a csonka, de remekül működik a maga 6 részével, meg a 2. évad 10 részével, de a 3. évad a maga 16-jával már borzalmas egyenesen erőltetett hosszú).

  A Chaikára nem is mondok semmit. Ősszel második évad, márciusban OVA. Elég ennyi, szal a sztori nem lesz zárva most. Ugyanezt játszották be többek közt a Jormungandrral is. Csak OVA nélkül. Nem rossz, szódával elmegy, de attól még nem olyan vészes, mint a B&S. Nálam legalábbis, ami elég rezeg az átlag és a rossz közt.

  A Ping Pongban én nem látok többet egyszerűbb sportaniménél, ahol azért a karaktereket se hagyják állni. Szeretem ha valami nem úgy néz ki, mint a nagy átlag, de itt ezzel a sztorival, noha az egyedi, inkább egy sokkal kommerszebb formát kellett volna megütniük és a tényleges mélységnek meghagyni ezt az erős skicc hatást.

  No Game No Life? ‘Nuff said, ott egy véleményen vagyunk.

  Brynhilda. Brr. Egyre jobban csúszik le a francba, mert képtelen kilépni a szerző előző művének kitaposott útjáról. Próbálkozik, de inkább az úton marad és ugyanazokat a baromságokat játssza el, teljes álfilozófiai vértezetben, mint az Elfen. Innentől pedig nincs miről beszélni. “Az évtized Elfen Liedje”, mondjuk úgy: egy meghatározott korosztálynak szól, akikben egyszerre jelenik meg a szexuális érdeklődés és az agresszívebb viselkedésforma. Magyarul 13-16 éves korosztálynak, nem többnek. azoknak ideális.

  A Sidoniát abbahagytam egy időre, a végéig. Az első két rész képtelen volt meggyőzni, hogy akarom-e egyáltalán hétről hétre. Számomra eddig gyenge sorozat.

  A többit meg én nem nézem. 😀 Tömör jellemzés pár darabról:
  1) Soul Eater NOT! : Vedd a Tim Burton-szerű világ hangulatát és ültesd K-ON! alapokra és viola. Tökéletes a fúzió, mindkettőből van benne: az SE-ből a karakterek és a helyszínek, az utóbbiból meg minden. Röviden: szörnyű, tendál a “nagyon rossz” ítélet felé.

  2) Mangaka-san to Assistant-san to: A mangáját ennek hatására olvastam el. Flúgos, rövid, képes részről részre megnevettetni, és még ezt fokozni is. Leginkább a karaktereket építgeti és azok kapcsolatát, mert története, azt valljuk be, vajmi kevés, szinte nincs. De pont így jó, ha az ember, ahogy általában a vígjátékokra gondol, egyszer-egyszer meg lehet nézni és akkor is megfelel.

  3) Inugami-san to Nekoyama-san: Személy szerint unom minden részét, pedig baromi rövidek. És némi yuri felhanggal is meg van áldva, szóval jó lenne… Lenne… LENNE… ha inkább az Aoi Hana szinten mozogna és nem erőltetné a saját komédiaalapját, ami inkább kínos, mint vicces és a hangok/karakterek se lennének felettébb idegesítőek.

  4) Fairy Tail S2: Hát, oké, kivárom a sztori-arc végét és blokkokban nézem, mert nem bírom hétről hétre követni.

  5) Dragon Ball Kai (2014): Csak azért nézem, mert rég láttam a DBZ-t. Semmi egyébért.

  Válasz
  1. xx18Rolandxx

   Én személy szerint nem értem hogy miért az ilyen Chaika szerű animéknek csinálnak 2. szériát pláne akkor semmi értelme sincs amikor még be se fejeződött az első. Amúgy a Wixoss-nál is ez van ,az első pár rész után bejelentették a 2. évadot holott már az első évad se vett le a lábamról eddig.

   Soul Eater NOT no komment. Inkább dolgoznák fel rendesen a mangát mert az még meg is érdemli a ráfordított időt nem mint ez az újabb K-ON! klón szeméthalom.

   A Brynhildába meg akkor érdemes belekezdeni?

   Válasz
   1. Ricz

    Inkább azt nem értem, hogy nem épp régen indult, futó mangákhoz minek csinálnak animét. Oké, reklám, promóció meg miegyéb, de akkor dolgoznák fel rendesen és ne hagyjanak ki dolgokat, mint most a Chaikánál is vannak jelenetek, részek, amelyek segítenek megérteni egyik-másik karaktert. A Chaikában pedig pont lenne potenciál ezen a téren, mert a mangában érezzük, hogy valamennyi súlya van ezeknek a karaktereknek. Igaz idővel, lassacskán, de no. Az legalább tartani akar valamerre.

    A Brünhildát személy szerint érettebb korosztálynak NEM javaslom. Nagybetűkkel, direkt. Az Elfen is csak akkor jó, ha még friss husi vagy az iparban, vagy fingod sincs a pszichológiáról, társadalomelméletről. Brünhilda ugyanez, csak pepitában.

    Válasz
    1. xx18Rolandxx

     A Válasz egyszerű: PÉÉÉÉÉÉÉÉNZ!

     Mondjuk azon se csodálkoznék ha ma-holnap bejelenték hogy a legújabb Index-es spin-off mangából abból az Accelerator-ból is anime készül pedig az is tavaly asszem decemberben indult.

     Válasz
 7. Rakhall

  Jó is hogy ezt iraktad, ne felejtsem én se el telebaszarintani politikával a Teazsúr mindennapokat 😀

  Válasz
 8. dolan

  Semmi Captain Earth? Pedig szerintem az a mostani szezon legértelmesebb animéje, mégha a csaták nem is annyira letaglózóak.

  Válasz
 9. Junchi

  Nekem az okozott egy kisebb sokkot ennél a Blade & Soul bullshitnél, hogy Hiroshi Hamasaki rendezi. Igen, az a Hamasaki, aki a Steins;Gate és Texhnolyze zseniális directingjéért volt felelős. Félek!

  Btw Ping Pong = animu of the season. (Bár 7-nél valsz nem fog jobbra rate-elni.)

  Válasz
 10. jackpot44

  казино европа в г краснодаре [url=http://potolki29.ru/images/post.php?p=file2010]игровые автоматы на деньги azino777[/url] 777 игровые автоматы онлайн [url=http://potolki29.ru/images/post.php?p=file1825]игры на деньги в игровые автоматы резидент[/url] обыгрывание онлайн казино [url=http://potolki29.ru/images/post.php?p=file1040]игры на деньги онлайн автоматы casino[/url]

  Válasz
 11. kazino45

  казино онлайн бесплатно рулетка [url=http://technopark-rus.ru/wp-includes/css/post.php?p=new2280]покер с начальным депозитом[/url] казино лас вегаса описание [url=http://technopark-rus.ru/wp-includes/css/post.php?p=new1044]играть на деньги в интернете[/url] элен казино играть бесплатно, играть бесплатно в казино вулкан [url=http://technopark-rus.ru/wp-includes/css/post.php?p=new1110]казино оплата депозита картой маэстро[/url]

  Válasz
 12. ruletka87

  онлайн казино биг азарт, казино holiday харьков [url=http://goodspb.ru/img/skins/Good/forum2295.html]рулетка на русские рубли[/url] онлайн покер поддержка zip [url=http://goodspb.ru/img/skins/Good/forum432.html]игровые автоматы через qiwi[/url] видеопокер играть бесплатно через торрент [url=http://goodspb.ru/img/skins/Good]Виртуальное казино онлайн[/url]

  Válasz
 13. Glennasaige

  Glucophage Ketosis Is Triglycerides A Statin Drug . Viagra For Sale More Drug_side_effects How Affective Is Zovirax Customize your insulin pump with Medtronic Diabetes style and accessories Pricing Generic Effexor Lasix Same Day Delivery Abilify Ptsd . Amoxicillin Fever Drugs Tylenol And Ibuprofen Overdose Migraines Acupuncture Needles [url=]Order Lasix Fast[/url]
  [url=http://projectlyme.org/forums/forum/new-forum]Where To Buy Cystone Saturday Delivery, [url=http://www.alcoholandolderhealth.co.uk/forums/forum/alcohol-and-older-people]Buy Vermox Uk Online No Prescription[/url] [url=http://forum.clashfordawn.com/forum/main-forum/discussion/70127-buy-generic-amaryl-without-doctor-rx]Buy Amaryl[/url] [url=https://anaw.org/eng/forums/topic/buy-cialis-purchase-cialis-overnight-online-pharmacy]Cialis Overnight Online Pharmacy[/url] [url=http://new.lgtool.net/showthread.php?p=1017269#post1017269]Finpecia no script fedex, Buy Finpecia Overnight Delivery Without A Rx[/url] Sulfamethoxazole C.O.D Overnight Delivery Zetia Liver Side Effect How Long Does Claritin Take To Kick In Allergies [url=http://smallvictoriesfoundation.org/forums/forum/creative-classes]http://smallvictoriesfoundation.org/forums/forum/creative-classes/[/url] [url=http://projectlyme.org/forums/forum/new-forum]Buy Clarina Cream Overnight Free Delivery[/url] [url=http://projectlyme.org/forums/forum/new-forum]BUY Cordarone For Sale Overnight, Cordarone overnight no script[/url] [url=http://www.av200.org/forums/topic/buy-diflucan-fast-worldwide-shipping-buy-diflucan-all-credit-cards-accepted]Buy Diflucan All Credit Cards Accepted[/url] Ice Prednisone
  Prozac To Treat Obesity
  [url=http://www.herballove.com/forum/buy-becadexamin-uk-online-no-prescription-becadexamin-no-script-overnight]Becadexamin no script overnight purchase Becadexamin Uk Online No Prescription[/url]

  Válasz

Hozzászólás navigáció

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.