2014. november hónap bejegyzései

The Cyanide and Happines Show

photo-main[1]Elérkezettnek láttam az időt, hogy beszéljek kicsit az egyik, minden héten a legjobban várt agymosodáról, a The Cyanide and Happiness Showról. Őszintén bevallom, nem követtem a golyófejek kalandjait rögtön a legelejétől, amikor bekapcsolódtam, már rendszeresek voltak a kisfilmek és most novembertől végre 12 perces epizódokkal kényeztetik tovább rekeszizmainkat.

A show humora a randomság (annyira talán nem durván, mint az asdf movie esetében) és a szarkazmus szinte tökéletes, fárasztó egyvelege, ennek megfelelően nem is dolgozik állandó XyRwLhj[1]karakterekkel, amúgy sem különböznek annyira megjelenésben, hogy ennek jelentősége legyen. Ez mellé dukál egy bármikor felismerhető, hangulatos zene, amit nem is lehet mással összetéveszteni, és a kiváló csattanó minden epizód végén. Kezdetnek javaslom megtekinteni a Junk Mail című zseniális alkotást.

Most már tudjátok, hogy mivel múlatom az időm, ahelyett, hogy értelmes dolgokkal foglalkoznék. 😀 Több hasonló független projekt volna ildomos a világhálóra, aminek már önmagában a címe zseniális. 🙂donatephysics3[1]

Animecritics the Movie: Mirai Nikki 2/3

Csak elérkeztünk idáig, túl vagyunk a nehezén, sok billentyűzetcsapkodáson, letépett ajtón és kiloccsantott agyú pokutén. Hogy a teljes izé mikor lesz meg, passz, de egyszer csak végetér a tortúra. 😀 Karácsonyra fogtok kapni egy rendes epizódot, mert jó gyerekek voltatok és a virgácsnál a sz@r anime mindig elrettentőbb, úgy néz ki, hogy a sorozatot is tudom majd vinni, meg intézményesítjük a hazai Touhou ipart a télen, ha minden igaz.

Új jelenetek 15:23-tól, kicsit rövidebb lett a Touhou jelenet.

Vége…

A napokban kiadták a Naruto 700. manga-fejezetét, ami az utolsó volt. Mióta a manga elért Pain legyőzéséhez, onnantól azt vártam, hogy “Ugyan mikor zárják már ezt a szart, miért erőszakolják tovább a történetet?” ám ahogy egyre közelebb értünk a végéhez, egyre tisztábban éreztem, hogy nem akarom hogy vége legyen. Hiába cseszte fel az agyam a logikai bakik fertőjének minduntalan ismétlésével, mégis reméltem, hogy még idegeskedhetek rajta egy darabon…

Amikor először ért a történet az Ootsutsuki Kaguya, shinobi-történelem meghamisítása, és egyéb pontra, onnan már éreztem, hogy Kishimoto is igyekszik kihozni még valamit, és igyekszik nyújtani. Mondjuk Kaguya azon kívül, hogy a Naruto hentai-animátorokat megihlesse, másra nem igen volt jó, ezért is tartom feleslegesnek.

A 700. manga végére csak sikerült egy tipikus MOE mézescsupor-macif@sz színvonalú zárást összehozni, ahol a rajongókat tökéletesen kielégíteni igyekvő agyonidealizált párosítgatások, és szereposztások zajlottak. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek mintha csak a szüleik gyengén összegimpelt verziói lennének, vagy még az sem… (Ezen a ponton arra az érdekes demográfiai adatra is figyelmes lettem, hogy egyedül Naruto és Hinata vállalt be két gyereket, ám az is csak a reprodukcióhoz elegendő. Ezek után meg is értem, hogy abba lett hagyva a manga, hisz ilyen szintű népességcsökkenés mellett nemsokára amúgy se lesz miről írni…) De azért még kapunk egy “Boruto” szériát is, mert a következő generációban annyi lehetőség van!

Tegnap megtaláltam Kubo Tite TELJES ideiglenes búcsúlevelét Kishimotohoz, ami meg kell hogy mondjam szintén kiverte nálam a biztosítékot, MERT KIDERÜL BELŐLE, HOGY EGÉSZ VÉGIG ÖSSZESUSOGTAK ÉS EGYÜTT TROLLKODTÁK A MANGÁIKAT!!!
Íme:

“Tite Kubo | BLEACH
Kishimoto-san, Otsukaresama deshita! I will miss our idea swaping meetings a lot. Although I believe it’s been busy to finish up, for now, please rest well until the new Naruto series!”

Most már tudom, hogy miért volt mind a kettőben érezhető a másik mangájának is a rákfenéje!

Nem tudom, hogy egy ilyen postot pontosan mivel zárjak, szóval köszönöm az olvasóknak, hogy végigszenvedték!

Köszöntem!