2014. február hónap bejegyzései

Ezüstsilver: Transformers

Nehéz beszélni erről az univerzumról konkrétumokban, hiszen annyi sorozat, anime, játék, képregény, figura stb készült már belőle, hogy az alapból csak néhány játékból álló világ, már több generációra oszlott szét és csaknem 30 éves múltra tekinthet vissza! Azthiszem a legjobb az lesz, ha az elejéről kezdjük, hogyan is született a Transformers?

Transformer_wallpapers_283

Most ne beszéljünk más mechás animéről (hiszen a Gurren Laganon kívül egyet sem láttam 😀 ) hanem konkrétan „A” Transformers-ről és a világáról. A madarak csiripeltek nekem annó egy „legendát”, miszerint alakváltóink világa nem máshol kezdődött, mint G.I.JOE-ink házatáján.

Egyszer réges régen amerikai barátaink létrehozták ezt az emberi figurákból álló játékkatona sereget, amiknek sok különféle képessége volt (tudtak lőni, világítottak a sötétben, amit csak el lehet képzelni), de ami a legkirályabb: járművek! O_O Rengeteg király járművet lehetett kapni, amit ha gyerekként kaptam volna, gyakorlatilak összef*som magam. Volt köztük tank, harckocsi, csapatszállító és az egyik legfantasztikusabb repülő, a Sky Raven, ami egy közel 40-50 cm hosszú krómozott vadászgép volt.

skyraven_raised_iso

Egy kis Japán nevezetű szigetországnak megtetszett ez a nagy siker és úgy gondolták, mi lenne (ha már úgyis mechás animékben gazdag országgal van dolgunk:), ha ezek a járművek robotokká alakulnának át? Így hát le is gyártották, az új, még G.I.JOE-hoz tartozó robotokat, melyeket emberek irányítottak (robotformában is, a kezdeti Transformereknek ezért is van a mellkas tájékon a pilótafülke, pl Üstökös), volt repülő, lánctalpas harckocsi, minden amit el lehet képzelni (voltak használati tártyak is, pisztolyok, fényképezőgépek is, stb). Amerikai kollégáiknak pedig megtetszett ez a robotosdi és különválasztva a G.I.JOE-tól, megalkották saját robotos világukat, melyet nemes egyszerűséggel Transformers-nek, azaz magyarul Alakváltóknak neveztek el.

A közel 100 részes első képregényt egy rajzfilmsorozat követett, majd több videójáték, több élőszereplős film (bár ezekre inkább nem gondolok…), egyszóval a figurák mellett kezdett szépen lassan, de biztosan kibontakozni a Transformers univerzum. A problémám igazából az (amellett, hogy ha valakinek azt mondod transformers, az esetek kb 90%-ban az élőszereplős bay filmek valamelyike jut az eszébe…), hogy ezt az egészet az átlag szemlélő nem tartja többre, mint ócska műanyag gyerekjátékot, ami elég sajnálatos. Persze kezdetben ez teljesen illett rá, a G1 sorozatban annyi hülyeség és képi hiba volt, hogy a fejemet fogtam a röhögéstől, de mégis mai szemmel nézve inkább jópofának tetszett, mint sem reklámnak a figurákhoz. Persze ettől függetlenül még az volt, de legalább szerethető és ami mégfontosabb, gyerekként fel lehetett rajta nőni (ami nekem sajnos kimaradt, mivel magyarországon soha nem vetítették a G1-t 🙁 ). A későbbi animék és rajzfilmek között  viszont(mivel amerikai-japán egyaránt készült, leggyakrabban közös munkaként) nem egy olyat találhatunk, melyek karakterek és történet terént egyaránt hihetetlen újításokat vittek be a média történelmébe, amiknek hagyatékai megmaradtak mind a mai napig. Ha példát kéne felhoznom, rögtön a Beast Wars jutna eszembe követendő példaként, mely az egyik legelső CGI-vel készült rajzfilmsorozat volt a világon (persze mai szemmel a grafika gagyi, viszont abban az időben ez csúcsteljesítménynek számított és persze nagyon borsos volt az elkészítése).

BW_Maximals_1333710141

Aztán ott vannak még a különböző videójátékok, melyek többsége sajnos nem különösebben említésre méltóak (Na vajon melyikek? Igen a filmekből készültek…), de ha jobban körülnézünk, találunk egy-két szinte már művészi méreteket öltő darabot. Nevén szólítva ez a War for Cybertron játék, ami hihetetlen látványvilággal, multiplayer és co-operatív móddal és ami a legfontosabb, nagyon jó játékélménnyel rendelkezik. Ám jött a második rész és kérdéses volt, vajon eléri-e elődje szintjét? Mi az hogy! Sőt! Olyan mértékben túlszárnyalta az eslő részt, hogy hibát talán nem is lehet felhozni a Fall of Cybertron névre hallgató epikus remekmű ellen! Hogy mit kérdeztek? Mitől olyan epikus? Hát mindentől, bakker! Remek szinkron, kifogástalan látványvilág, magávalragadó játékmenet, karakterek, helyszínek, történet és olyan, de olyan soundtrack, hogy a főmenüben emberek, a nyomorult FŐMENÜBEN már úgy érzed magad, mintha az istenek csarnokába léptél volna, pedig még egy rohadt gombot nem nyomtál még le! És ha ez még nem lenne elég, van rengeteg ütős poén, nagyon sok easter egg, millió utálás az elődjeire, mégtöbb poén, mégtöbb epik rész, egyszóval rengeteg kifogástalan tartalom! Ez maga „A” Transformers videó játék!

fall_of_cybertron1

Na jó, most inkább abbahagyom, mert ömlengenék itt a játékról napokig. Ha lehetőségem lesz rá későbbiekben inkább mindent külön-külön (figurák, képregények, rajzfilmek, animék, játékok stb) mutatnék be, nehogy elmenjünk bármi mellett is, akár így írásban, akár videóban.

Remélem felkeltettem érdeklődéseteket legalább egy „Hm, ennek a hülye baromnak talán érdemes lenne adni egy esélyt” szinten és bízom benne, hogy még találkozni fogunk a közeljövőben:)

Addig is kívánom mindenkinek a legjobbakat!

Hány pontot adnál jelen bemutatóra?
  
pollcode.com free polls 

Sumire Uesaka: Parallex View


Nem szokásom a tartalmak öncélú megosztása, de ez a J-Pop klipp olyannyira zseniális, hogy nem tudtam megállni. Minden retro gamer szívét megdobogtatja, amikor egy kedvencét vagy nemeziség (Ghost ‘n’ Goblins? :D) megpillantja benne.

Retrotom: Sei So Tsui Dan Sha

Oké, szóval ez egy ismertető akar lenni egy hentai mangáról, de még mielőtt akármi is történhetne, szeretnék tisztázni egy pár dolgot, ami szerintem hentainál – legyen az manga, vagy animált társai – fontos.

Először is kezdjük pár fogalommal!

Az első – és talán legfontosabb – fogalmunk az a „hentai világ”, ez röviden azt akarja jelenteni, hogy itt teljesen másféle emberekkel fogsz találkozni, mint amit már megszokhattál a való világban, de az animékben már megismert normáktól is érdemes elvonatkoztatni. Például vegyük a szituációt, hogy egy lány öltözik egy öltözőben, eddig minden rendben, igaz? Ha a való életben erre a lányra rányit egy fiú – akármilyen ok miatt – akkor bocsánatkérés, hátraarc és mintha mi se történt volna, ha animében történik ugyanez, akkor srácunk képe felé valamiféle nehéz tárgy fog megindulni halálos sebességgel miközben a lány az életéért sikoltozik. És most elérkeztünk az érdekes részhez a „hentai világ”, itt a lány valószínűleg be fogja invitálni a srácot és követelni fogja, hogy vetkőzzön le, hogy egálban legyenek, ami valószínűleg a testnedvek valamiféle kicserélődésével fog végződni. Az egésszel csak arra akarok kilyukadni, ha valamire rányomom a „normális” vagy „hétköznapi” bélyegzőt, az mind a „hentai világban” értendő.

A második definíciónk, a „főhős”. Ez általában egy 16-18 éves szűz csávó, aki egy totális lúzer, akinek sok esetben nőiszonya van, teljesen haszontalan, de valahogy a történet végére valahogy mégis egy teljes háremmel végzi.

image001

Még egy apróság aztán tényleg kezdünk, ígérem! Habár én szolidan állítom, aki a történet miatt áll le elolvasni, megnézni egy hentait az rossz vizekre tévedt, de mint a rossz vizek bősz hajósa próbálom spoiler mentesen tartani ezt a kis kritikát, ami azt jelenti, hogy a fordulatokat és azokat a részeket, ami miatt tényleg érdemes elolvasni, nem fogom lelőni, VISZONT kénytelen leszek felületesen követni a sztorit.

Rendben, gördüljön az a szemét!

Ezzel az írással a Sei So Tsui Dan Sha-t szeretném bemutatni Shiwasu no Okina-tól.

A kötet elején rögtön meg is ismerkedünk a főszereplőnkkel, Ryu Ogawa-val (Def. 2, ugye mondtam, hogy hasznos lesz!), aki valamilyen okból kifolyólag lánynak van öltözve és két fazon próbálja kicsit közelebbről megismerni, de Ryu elővillanó fallosza meggyőzi őket, hogy ez nem hiányzik életükből.

Tovább haladva rögtön kapunk is pár mellékszereplőt, elsőnek a futószalagon gyártott gyermekkori jó barát, aki most a Mami Tamachi nevet kapta.

Ryu-t már elsős koruk óta védi gyakorlatilag mindentől, ami miatt Ryu gyengéd érzelmeket fog táplálni iránta, mint ahogy azt el is várjuk az ilyen reménytelenül szánalmas emberektől. A másik mellékszereplő, akit megismerhetünk az Kyoko image003Ogura, főhősünk anyja, bár az „anya” szót elég laza szálak kötik ehhez a nőhöz, a hiperaktív kishúg szerintem sokkal pontosabb lenne. Most komolyan, ez a nő nem gyereket nevelt fel, hanem egy két lábon járó szivacsot, csávónkban annyi tartás van, mint egy medúzában.

Aztán megtudjuk, hogy Mr. Ogawa nem saját elhatározásból öltözködik lánynak és próbálja ráerőltetni magát ártatlan üzletemberekre, hanem három osztálytársa tartja őt teljes terrorban többek közt ily módon.

image005

image007Egy percet sem vesztegetve meg is ismerjük mindhármukat. Az első lány Megu Matsuda, egy kislányos (a manga leírása szerint „Lolita”, de ha engem kérdeztek, akkor ez egy kicsit erős, mert messze nem egy 13 éves lány külsejével rendelkezik) és ártatlan tinédzser… kívülről. Belülről egy nimfómán állat, aki szereti kihasználni külsejét, hogy „ártatlan” férfiembereket „csaljon csapdába”, majd az aktus után jól megalázza őket.

A második, akivel meg kell ismerkednünk az Akira Nishimura, ő sokkal fejlettebb, mint Megu akár testi, akár szellemi értelemben véve, de a szellemi fejlettség közel sem azt jelenti, hogy akár egy fokkal is racionálisabb lenne, mint barátnője. Ugyanakkor közismerten jól ért a számítógépekhez és igen tehetséges mindenféle rejtett videó és képfelvételek készítésében, amit fel is fog használni zsarolásra, röviden azt csinál, amit akar és senki sem szólhat érte egy szót se.

Az utolsó, akivel meg kell ismerkednünk az a Mari Itsuki nevet viseli. Ő állítólag, olyan szép, hogy a Földön minden magát férfinek valló lény rá vágyik és ezt a logikát követve, én messze nem vagyok férfi. Ne értsetek félre már a másik kettő is megér egy misét, de Mari puszta jelenléte képes rávenni a mosogatásra… mi van? Ti hogy vezetitek le a feszültséget? Ja, és mielőtt elfelejteném Mari annyira szadista, hogy már magának se ismeri be… oké, vár a csetres.

image009Egy délután édes hármasunk úgy dönt, hogy szerencsétlen Ryu-t felakasztják… a farkánál fogva, mert az ugye milyen jó! Szóval az „akasztás” közben a lányokkal elszalad a ló és a kikötözött testrésznek pedig Pyoing, vagyis leszakad, de nem arra a fajta szakadásra kell, amire most ti is gondoltok, hanem egy olyasfajtára, ahol a letépett tag is teljesen ép, és volt tulaja sem éppen vérzik halálra, hanem döbbenten néz, hogy „na, most mi van?”.

A lányoknak gyorsan leesik, hogy sem Ryu, sem becses hímtagja sincs veszélyben, sőt mi több, a szerv akármilyen felülethez csatlakoztatható és pont úgy fog viselkedni, mint ha el se vált volt volna régi gazdájától. Mindazon által, hogy fizikailag nem is tartoznak össze többé, Ryu ugyanúgy érzi, mi történik a kis Ryu-val, pontosan úgy, ahogy az is átéli, akihez éppen csatlakoztatva van. Ezen a gondolaton meg is állnék egy pillanatra, szóval, ha valakire ráerősítjük a cuccost, akkor elméletben lányinknál ez kétszeres élvezetet tud generálni? És ha nem valakire, hanem valamire csatlakoztatjuk, akkor annak is éreznie kéne? Bár ezt az egészet túlságosan filozófiai mélységekbe viszem (amit igazán nem kéne, a témát figyelembe véve), de azért egy kislányosan pironkodó széken, falon szívesen nevettem volna egy sort.

image011És innentől fogva kicsit elszabadulnak a dolgok. De sajnos ezekről nem szívesen írok, mert vagy nem történik semmi, vagy nem szeretném lelőni a poént, ráadásul ezeket a részeket jobb, ha az ember első kézből tapasztalja meg (heh heh heh). Szóval most felcsatolom a hétmérföldes csizmám és a kötet végéig már le se veszem, úgyhogy tessék kapaszkodni!

Szóval, ahogy mondtam a dolgok szépen fokozatosan elszállnak, a lányok újdonsült férfierőiket először még csak ártatlan csínyekre használják, de az idő teltével egyre merészebb és merészebb dolgokba vágják bele fejszéiket. Érdemes még említeni, hogy minél többször van használva a kis „játékszer”, annál szex mániásabb és irracionálisabb lesz az egyén, akihez éppen csatlakoztatva van. Mikor már az ember nem hiszi, hogy ez az egész ennél rosszabb is lehet, Mari úgy dönt, hogy oda üt Ryu-nak ahol igazán fáj, és most kivételesen nem ->arra<- gondolok, hanem az anyjára Kyoko-ra és a gyerekkori barátra, Mami-ra, akik tartották benne a lelket egész eddig.

A fináléban rengeteg fordulat lesz és ezek között volt olyan is, amit én speciel nem sorsoltam meg már a manga első oldalának elolvasása után! Azért az egyértelmű dolgokat lelövöm, Ryu újra régi önmaga lesz, és hát „Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!”.

image013Gondolom ez több mint elég, hogy megértsétek mi fog történni, DE(!) ne tessék ezt a mangát leírni ilyen könnyen! Hiszen szó szerint az utolsó oldalig szórakoztat, komolyan mondom az utolsó oldal tartalma miatt én a sírva röhögés és az arctenyér furcsa átmenetével nyugtáztam a történetet.

Azért figyelmeztetésként megjegyezném, hogy a manga két helyen futa-t, és egy helyen loli-t is tartalmaz, szóval, ha valaki rühelli az ilyesmit, akkor az tudja mi a teendő. Közel nem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek beállítom. Csak azért gondoltam szólok.

Mielőtt búcsúznék egy gyors összefoglaló:

Karakterek: Bár még mindig elég klisések, de nem érzem őket szín tiszta klisének őket és ez régi olvasóknak egy kis fellélegzést jelenthet. Ryu-t reflexből gyűlölni kell, de ez nem újdonság.

Rajzolás: Láttam már jobbat, rosszabbat, nem remek, de nem is rossz. Ugyanakkor vannak olyan pillanatok, amikor egyszerűen szemgyönyörködtető.

Sztori: Mint, ahogy mondottam, ha valaki a történet miatt kezd el, olvasni egy hentai-t az rossz vizeken hajózik. De már azt is mondtam, hogy a rossz vizek tengerén élek már egy ideje, és én azt mondom, hogy ez a manga az első laptól az utolsóig szórakoztatni fog. Szélre fel hajóstársak!

Egy idézettel búcsúznék: „Széthugyoztad a hajrálányok klubjának padlóját… kétszer is…”

Hány pontot adnál jelen bemutatóra?
  
pollcode.com free polls 

Légy Zsúrtesó!

we_want_you_for_pony__nearest_recruitment_station_by_cheshiretwilight-d6pfk59[1]Kedves Olvasónk!

Nyilván te is eltűnődtél már, hogy mennyi harc, keserűség és tétlenség van a világon, miközben mennyi, de mennyi sorozat, játék, manga, könyv vár arra, hogy jöjjön már valami túl sok szabadidővel rendelkező őrült, aki végre magyarul is bemutatja, kivesézi vagy leszedi róla a keresztvizet! De mi lenne, ha te magad volnál ez az őrült? Ha érzel magadban elhivatottságot, hogy koptasd a billentyűzetet, eláraszd az internetet,  videóra vedd magad és mély csalódást okozz szeretteidnek, akkor küldd el nekünk fondorlatos agyszüleményed  a teazsur@gmail.com-ra !

A beküldött alkotásokat először trollszűrőn, majd póniszagon átpörgetve egy erre létrehozott felhasználónévvel kiposztoljuk a hírfolyamra, ahol aztán azt az olvasók egy egyszerű szavazómotor segítségével értékelhetik. A jobbaknak és egyenlőbbeknek így lehetősége nyílik némi tea és sütemény elfogyasztására a teazsúr.hu keretein belül. Azok, akik ifjonc szerkesztőként legalább három videót publikáltak, kiérdemlik azt a megtisztelést, hogy kapnak egy saját menüt a felső sávban és három hektár szántót valahol Szilvásvárad környékén.

Várjuk a bátor, internetzüllesztő jelölteket!

Member & Kvakond

L.Mole sign out

Jelen állás szerint, úgy fest, hogy ez lesz az utolsó posztom a Teazsúron. 🙁 Az oldal elhagyása saját döntésem, amit sok tényező összejátszása szült, többek közt magánéletiek is.

Membernek és Kvakondnak szívből köszönöm a lehetőséget és a közös munkát. Kvakond egyébként biztosított a támogatásáról és arról, hogy tárt karokkal vár, ha meggondolnám magam, Member pedig igyekezett meggyőzni, hogy ez az egész kiválás egy baromság, hisz minden probléma megoldható lenne. Valószínűleg igaza van, de nekem nagyon rossz a megoldó készségem. 🙂

Remélem az oldal azért megmarad. Én minden segítséget meg fogok adni, hogy így legyen. Egyébként nem zárkózom el a későbbi közös projektektől, és nem is megyek messze, hisz az Éjjeli Vakond folytatódik innen egy kattintásra a YouTube csatornámon. De a blogolást már egy másik felületen folytatom. Bár egyelőre nincsen semmilyen ez irányú konkrét tervem.

Még egyszer köszönöm!

Cooking Moe Kvakond: Tikka Masala lebutítva

Már tavaly nyáron akartam indítani egy főzőrovatot a Teazsúron belül, ahol kollégista színvonalú ázsiai ételek, illetve anime kedvencek elkészítését mutatom meg, de aztán ugye felrobbant a konyha meg a telefonom három postnyi dokumentált fotóval – a konyhai tevékenységem és a robbanás között nem bizonyítható a kapcsolat.

Szóval íme az első bejegyzés, melyben dramaturgiai okokból rengeteget káromkodok.

Chicken Tikka Masala

chiken tikka masala_0.png

Olvass tovább!