2013. augusztus hónap bejegyzései

Az Anime Review határozatlan időre megszűnik

Nem megszűnt, most szűnik meg. Eddig zajlott a háttérben. Most már nem. Készültem én itt Needless manga kritikával, merchandise bemutatóval, japán főzőrovattal, nyári bemutatóval, AMV-kkel. De ez már mind a múlté. Hogy a kedvenc posztapokaliptikus webes képregényem címét idézzem: gone with the blastwave.

Mert, hogy okkal is szolgáljak a bazár bezárására: link
Képekkel illusztrálva: link
Olvass tovább!

DuckTales Remastered (szvsz)

Bár gondolom, hogy generációm nagy hányada hordozza a vasárnap esti Disney összeállítások Kacsameséit kedves emlékként magában, valószínűleg közülük is csak kevesen értik a ’89-ben megjelent DuckTales játék újrafeldolgozása körüli felhajtást. Sajna az NES európai forgalmazása anno nem ment épp döccenőmentesen, aminek az lett az eredménye, hogy míg az Egyesült Államokban kult-státuszba emelkedett a Nintendo első otthoni gépe, és minden ottani kiskölyök kente-vágta az érdemleges játékok listáját, addig mifelénk főleg csak a sárgakazis utánzatok random játékai és a Dévényi Tibi bácsi-féle Elektor kalandor engedett némi felületes betekintést a témába.

Így maradhatott ki nálunk sokaknak a Capcom ezen meghatározó alkotása, ami egy remekül eltalált és jól átgondolt platformjáték volt a maga idejében: élvezetes játékmenet, kellemes grafika, kiemelkedően remek zenei aláfestés és a sorozat karaktereinek ügyes felhasználása. Itt kérem szó sem volt a manapság megszokott gagyi árukapcsolásról. A DuckTales játék önmagában is simán megállta volna a helyét, az ismerős szereplők és helyszínek pedig csak a habot jelentették a tortán. Szóval, igen sok örökifjú játékos nedves álma vált látszólag valóra, mikor a Capcom bejelentette, hogy érkezik a játék remake-je a modern elvárásokhoz igazított audiovizuális körítéssel. A végeredmény? Pofára esés, mi más? Olvass tovább!

R-pont – A halálzóna

Mikor fellőttük a közös oldalt, akkor elhatároztam, hogy változtatok a blogolási szokásaimon, és csapongó agymenések helyett a továbbiakban kizárólag összeszedett, átgondolt és tartalmas írásokkal állok majd a nagyérdemű elé. Ennek az lett az eredménye, hogy az elmúlt negyed évben sikerült magamból össz-vissz három posztot kipréselni. Szóval úgy döntöttem, hogy egye meg a franc, vissza a gyökerekhez, jöjjön ismét valami random shit! 🙂 Olvass tovább!

Éjjeli Vakond: SimLife

Hogy kicsit enyhítsem az új Animecritics epizód előtti tűkön ülés gyötrelmeit, gondoltam, előveszem gyerekkorom egyik meghatározó játékát egy néhány perces bemutató erejéig. Bár lehet, hogy a „bemutató” kifejezés ezúttal súlyos túlértékelése a videónak. 😀